top of page

Blåser liv i gamle tradisjoner!

Endelig kan vi røpe den nyeste planen vår!

Team Spjelkavika jobber hele året for å skape mer liv og glede i Spjelkavika. Vi arrangerer bla. Vikadagene, adventsfeiring, akedager, gummibåtrace med mer. Vi har også stått for både isparken og lysparken.

 

Denne gangen blåser vi liv i litt eldre tradisjoner. Tradisjoner som ikke har vært å se i Spjelkavika på åresvis – nemlig sankthansfeiring. Men ikke nok med det; vi arrangerer også Olabil løp samme dagen.

DSC_0222.JPG

Sankthans:

Vi har fått tillatelse fra kommunen til å arrangere sankthansfeiring med Olabilløp på Sandingane. Datoen er satt til 19.Juni 2021, sli at dette ikke kolliderer med slinningsbålet og andre arrangement helga etter.

 

Vi skal legge til rette for at dere som publikum kan grille og kose dere med god avstand.

Team Spjelkavika ordner med sankthansbålet. (Bidrag til bålet er dessverre ikke mulig). I tillegg håper vi på å kunne lete frem litt gamle leker og andre aktiviteter.

Det vil også bli opprettet et arrangement på facebook; Sankthansfeiring i Spjelkavika 2021 - trykk gjerne delta der.

 

Det er også kommet forslag om å lage til ”fantetog”, dette vil det komme mer informasjon om på våre nettsider når det nærmer seg!

 

Til Ungdommen

Bålsjefen inviterer ungdom til å bidra med planlegging, organisering og bygging av årets sankthansbål. Ta kontakt med oss via telefon (du finner informasjon på nettsiden) eller via vår facebookside.

Det er også ønskelig at ungdommen vil delta på selve arrangeringen av sankthans og olabilløpet!

 

 

Olabil Løp – Start byggingen allerede nå!

Dette er en tradisjon vi ikke har klart å finne noen historikk på i Spjelkavika, og derfor en ny aktivitet vi håper vi kan sette som en tradisjon hvert år. Dette er heilt gratis å delta i, men du må bygge bilen selv (eventuelt bestille en ferdig hos www.olabil.no) - helt opp til deg!

 

Det vil bli delt inn i ulike klasser for barn og voksne – alt avhenger av hvor mange som melder seg på. Det vil også være en egen bedriftsklasse. Påmelding vil skje på vår nettside www.teamspjelkavika.no.

 

Olabil løpet vil foregå samme dag som sankthansfeiringen, men tidligere på dagen. Mer informasjon om Klokkeslett og annet finner du på eget event på facebook – Olabilløp i Spjelkavika.

 

 

Regler for utforming av olabiler:

 • Bygg olabilen selv eller bestill en ferdig

 • Olabilen skal være konstruert slik at den ikke er til fare for sjåfør eller publikum

 • Bilen skal ikke ha skarpe spiker, skruer eller andre fremmedelementer stikkende ut som kan skade fører eller tilskuere.

 • Bilens byggemateriale er valgfritt, men vi legger til at tre er det mest estetiske

 • Det er ikke lov med noe form for motor.

 • Bilen bør konstrueres slik at førerens bein ikke kan komme mellom bakken og bilen, men vi ser også viktigheten med å kunne sette beina ned til bakken (du bestemmer selv, men pass på)

 • Type hjul er valgfritt, men må monteres forsvarlig.

 • Bilen skal ha fire hjul

 • Bilen bør ha en eller annen form for veltebøyle slik at nakke og hode er skjermet ved en eventuelt velt.

 • Alt av bilens ekstra utstyr skal være solid fastmontert – det er ikke tillatt å lage bilen kunstig tung.

 • Det er lov å være flere i bilen.

 • Sjåfør og passasjer skal ha hjelm.

 

 

Reglene er utformet etter Olabil.no sine reglement, da de har lange tradisjoner for slike løp og har erfaring med hvilke regler som bør være på plass. Team Spjelkavika vil kontrollere alle biler før start, og diskvalifisering vil kunne skje dersom reglene ikke er fulgt.

 

Start byggingen og kos dere! Husk at det kan bli premier for den kuleste bilen også, og ikke bare den raskeste.

bottom of page